Boton pistacjowy            Baton pistacjowy

 

Baton z pistacjami bez pieczenia

Przepis bezglutenowy, wegański.

Składniki:

  • 150 g pistacji,
  • 50 g orzechów włoskich,
  • 130 g wiórków kokosowych niesiarkowanych,
  • 220 g moreli suszonych niesiarkowanych,
  • 80 g płatków owsianych.

Przygotowanie:

Morele namoczyć aż lekko zmiękną, odsączyć i osuszyć.

Pistacje, orzechy i płatki zmielić.

Wszystkie składniki połączyć z morelami i zblendować.

Wyłożyć masę w foremce/ pojemniku (np. o wymiarach 25 x 20 cm).

Dokładnie ugnieść (można przez papier do pieczenia lub ręczniki papierowe). Wyrównać łyżką.

Odstawić do zamrażalnika na min. 30 minut.

Przechowywać w lodówce.

Przed podaniem pokroić.

 

Baton z pistacjami bez pieczenia            Baton z pistacjami bez pieczenia

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl