Baton z pistacjami bez pieczenia
Przepis bezglutenowy, wegański.
Składniki:
- 150 g pistacji,
- 50 g orzechów włoskich,
- 130 g wiórków kokosowych niesiarkowanych,
- 220 g moreli suszonych niesiarkowanych,
- 80 g płatków owsianych.
Przygotowanie:
Morele namoczyć aż lekko zmiękną, odsączyć i osuszyć.
Pistacje, orzechy i płatki zmielić.
Wszystkie składniki połączyć z morelami i zblendować.
Wyłożyć masę w foremce/ pojemniku (np. o wymiarach 25 x 20 cm).
Dokładnie ugnieść (można przez papier do pieczenia lub ręczniki papierowe). Wyrównać łyżką.
Odstawić do zamrażalnika na min. 30 minut.
Przechowywać w lodówce.
Przed podaniem pokroić.
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.